Persoonlijk advies: Simplicity management ©

Persoonlijk advies: Simplicity management ©


[columns width=”1/3″ ]

Visie

‘Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen’, zo luidt een van de legendarische uitspraken van Johan Cruijff.

Veel dingen in het leven zijn op de keper beschouwd veel minder complex dan ze op het eerste gezicht lijken of dat we willen toegeven. Maar in de loop der tijd zijn ze complexer en onoverzichtelijk geworden. Door wildgroei van conventies en regels; door bureaucratie, door machtsspel, door conflicten, door schaalvergroting. En soms natuurlijk gewoon uit ijdelheid, omdat we ons werk dikker willen maken dan het is.

Simplicity management is gebaseerd op het credo van Cruijff: probeer je door de wildgroei heen te werken en zaken terug te brengen tot hun eenvoud.

Simplicity management is natuurlijk niet nieuw. Het is iets heel ouds in een nieuw jasje. Sporen van simplicity  kom je tegen in bijvoorbeeld allerlei religieuze tradities als er sprake is van een grondige hervorming en men weer teruggaat naar de bron.

De oudste simplicity manager is waarschijnlijk de Taoïstische meester Lao Tse. Hij heeft het over ‘wortel-terugvinden’. Aan Lao Tse wordt de volgende uitspraak toegedicht.

‘Van alle dingen in hun veelheid
vindt elk de weg terug naar de wortel.
Wortel-terugvinden heet stilte –
wat men kan noemen: terugkeer tot het wezen.’
(Daode jing, 16)


[/columns]

[columns width=”1/3″ ]

Aanbod

De simplicity aanpak die ik graag gebruik in gesprekken met leidingevenden en beleidsverantwoordelijken, is gebaseerd op interdisciplinair denken en praktijkervaring. Het model berust op zes principes die elkaar versterken.

1. Het principe van opmerkzaamheid
2. Het principe van blikwisseling
3. Het principe van rechtmatigheid
4. Het principe van doelmatigheid
5. Het principe van uitvoerbaarheid
6. Het principe van doendenken

lees meer over de zes principes

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met:

Dr. Bert de Reuver
dereuver@kadans.nl
0642135765
[/columns]
[columns width=”1/3″ last=”true”]
[box type=”1″ class=”kader1″]

Recente opdrachten


[/box]

[/columns]